Jokaista tarvitaan tekemään ilmastovaalit

Mitä sinulle korvaamatonta ilmastonmuutos uhkaa?

Kysyimme tätä eilen ohikulkijoilta Jyväskylän keskustassa ja saimme paljon koskettavia vastauksia. Joku sanoikin hyvin, että eikö parempi kysymys olisi, mitä se ei uhkaa? Niinpä. 

Kysymys liittyy eilen alkaneeseen ympäristöjärjestöjen yhteiskampanjaan ilmastovaalien puolesta. Suomalaisista suurin osa on ilmastonmuutoksesta huolissaan. Se on suuri voima, joka tulee nyt näyttää näissä vaaleissa. 

Eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, jotka tietävät ilmastonmuutoksesta tarpeeksi ymmärtääkseen, kuinka äärimmäisestä ongelmasta on kysymys. Valittavilta poliitikoilta vaaditaan myös suhteellisuudentajua. Jos tätä asiaa ei saada kuntoon, millään muulla ei ole merkitystä.

Ilmastovaaleja on tärkeää tehdä jo ennen äänestämistä. Mitä enemmän aiheesta puhutaan näin vaalien alla, sitä paremmin niin ehdokkaiden kuin puolueidenkin on pohdittava asiaa ja otettava kantaa. Puhetta, toimintaa ja kirjoituksia tarvitaan, jotta mikään vähemmän tärkeä ei pääse valtaamaan poliittisen keskustelun areenaa näinä kriittisinä kuukausina. Näin jo Twitterissä kuvan, jossa aikaa ilmastonmuutoksen torjuntaan laskettiin päivissä. Valitun eduskunnan on tunnettava, että heillä on heti kautensa alussa kansan vahva tuki aloittaa kaikki ne toimet, jotka ilmastonmuutokseen vastaamiseksi tarvitaan.

Jos ilmastonmuutos yhtään ahdistaa, kannattaa tulla mukaan ilmastotoimintaan! Kaikkialla tapahtuu paljon ja jokaista tarvitaan. Tulin juuri esimerkiksi Greta Thunbergin tueksi järjestetystä lakosta ja aion seuraavaksi twiitata häshtägeillä #korvaamaton, #ilmastovaalit ja #NytOnPakko. Istu Gretan kanssa -mielenosoituksia järjestetään useilla paikkakunnilla ja niihin voi mennä kuka vain mukaan. Ja häshtägejä käyttämällä saa sekä oman näkemyksensä esiin että itse asiasanat eteenpäin. Pidetään ääntä ja koitetaan tehdä se, mitä tehtävissä on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.